Gå direkt till innehåll
Lukas Fryklund, VD Assistansbolaget
Lukas Fryklund, VD Assistansbolaget

Pressmeddelande -

Snabb tillväxt för Assistansbolaget

Helsingborgsbaserade Assistansbolagets första årsredovisning visar att företaget omsatte 30 miljoner kronor med ett positivt resultat. Under 2016 siktar företaget på att bli marknadsledare.

Assistansbolaget startade som vägassistansoperatör 2015 och växte under sitt första verksamhetsår till 31 anställda. Under samma period omsatte företaget 30 miljoner kronor. Trots tillväxtsatsningen visar företaget upp ett positivt resultat i sin årsredovisning. 

- Vår strategi har sedan starten varit att klä den traditionella vägassistansen i moderna kläder. Det gjorde vi genom digitalisering och att erbjuda kunderna att knyta försäkringen till sig själva i stället för ett fordon. Det har uppenbarligen gått hem på marknaden, säger Lukas Fryklund, vd på Assistansbolaget. 

Under det första året valde 100 000 personer att bli kunder hos Assistansbolaget, vilket gjorde dem till näst störst på den svenska marknaden. Nu är siktet inställt på att bli marknadsledare redan under det andra verksamhetsåret. 

- Det finns en stor potential på marknaden och med den tillväxt vi har i dagsläget blir vi marknadsledare 2016, säger Lukas Fryklund. 

Det första halvåret under 2016 har Assistansbolaget omsatt 32 miljoner kronor, vilket är mer än vad de omsatte hela verksamhetsåret 2015. Samtidigt har antalet kunder ökat till 150 000. 

Tillväxten innebär att Assistansbolaget behöver anställa fler. Under första halvåret 2016 har en handfull personer rekryterats, däribland en ny ordförande i form av Smart Safety-grundaren Carl Hegelund. Under hösten räknar Lukas Fryklund med att det arbetar 40 personer på företagets nybyggda kontor vid Knutpunkten i Helsingborg. 

- Vi har precis anställt fyra personer och är på jakt efter ännu fler talanger inom ekonomi, it och försäljning, säger Lukas Fryklund. 

Kategorier


Assistansbolaget är en vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Vår räddningscentral har mer än 50 års erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistanskoordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa du befinner dig.

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70