Gå direkt till innehåll
Assistanstansbolaget expanderar till nytt land

Pressmeddelande -

Assistanstansbolaget expanderar till nytt land

Expansionen till Norge sker efter en framgångsrik start i Sverige. Bolaget har funnits i blott två år och nådde en omsättning på 30 miljoner kronor första året. Under andra verksamhetsåret kommer omsättningen att landa på 70 miljoner kronor i Sverige med ett positivt resultat. Nu vill man se samma utveckling i Norge. 

- Vi går inte in i Norge för att bli ett alternativ till andra vägassistansoperatörer. Vi erbjuder något nytt och siktar på att bli marknadsledande inom två år, säger Lukas Fryklund, vd på Assistansbolaget. 

Anledningen till att valet föll på Norge beror på att vägassistansmarknaden påminner om hur den såg ut i Sverige för två år sedan. 

- För två år sedan såg vi en möjlighet och ett behov av att modernisera vägassistansförsäkringarna i Sverige, vi ser samma sak i Norge och det är därför naturligt att gå in i grannlandet. Från och med nu och går vi in med full kraft, säger Lukas Fryklund. 

Norge är inte den enda utländska marknaden vägassistansoperatören kommer att expandera till. Just nu tittar de på nya marknader både inom och utanför Europa. 

- Det är framför allt en annan marknad utöver Sverige och Norge som vi nu tittar närmre på genom att göra en förstudie. Vilken det är får jag återkomma till när och om det blir aktuellt, säger Lukas Fryklund. 

Norgesatsningen kommer att styras och hanteras från huvudkontoret i Helsingborg, dit företaget nu söker norskspråkig personal. Vd i det norska bolaget blir Lukas Fryklund. 

Försäkringsgivare åt Assistansbolagets försäkringar i Norge blir försäkringsbolaget Tryg, som är nordens näst största försäkringsbolag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Tryg försäkrar mer än 2,5 miljoner privatpersoner och 140 000 företag. 

Precis som i Sverige blir Viking räddningstjänst Assistansbolagets partner på vägarna i Norge. Viking utför årligen ca 400 000 assistanser och är en av Skandinaviens största räddningstjänster.

Kategorier


Assistansbolaget är en vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Vår räddningscentral har mer än 50 års erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistanskoordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa du befinner dig.

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70