Gå direkt till innehåll
Assistansbolaget inleder långsiktigt samarbete med Viking

Pressmeddelande -

Assistansbolaget inleder långsiktigt samarbete med Viking

Assistansbolaget fortsätter sin kraftiga expansion och inleder nu ett långsiktigt samarbete med Viking som är ett av Skandinaviens största bärgningsföretag. Samarbetsavtalet utgör ett strategiskt led i Assistansbolagets fortsatta expansion, och för att kunna fortsätta utvecklingen av moderna och innovativa produkter och tjänster för bilägare.

Assistansbolaget är en snabbt växande vägassistansoperatör som under 2015 välkomnat nästan 100 000 nya kunder till ett modernt alternativ till traditionella vägassistansförsäkringar. Assistansbolaget har under året anställt mer än 30 personer och under första halvåret 2016 kommer ca 10 nya medarbetare att rekryteras för att kunna fortsätta att ge bästa service till både nya och befintliga kunder som väljer en modern vägassistansförsäkring.

Som ett led i den fortsatta utvecklingen har Assistansbolaget och Viking ingått ett partnersamarbete där Viking från och med den 15 december 2015 exklusivt ombesörjer assistans och fordonsbärgning åt alla Assistansbolagets kunder i hela Europa.

För Assistansbolaget är partnerskapet med Viking inte bara strategiskt viktigt utan det innebär även att vi nu ökar tryggheten för Assistansbolagets kunder. Viking har lång erfarenhet av vägassistans och delar vår filosofi att dagens behov kräver moderna lösningar. Tillsammans med Viking kommer Assistansbolaget kunna ändra en konservativ bransch i grunden, säger Lukas Fryklund, VD, Assistansbolaget Försäkring Sverige AB.

Viking har utvecklat sin assistanstjänst med målet att i första hand hjälpa fordonsägaren direkt på plats. På så sätt får kunden möjlighet att komma iväg snabbare direkt efter åtgärd jämfört med en traditionell bärgning. I över 60 år har Viking gjort fordonsägares liv tryggare på vägen.

Viking är otroligt glada över det kommande samarbetet med Assistansbolaget, där vi nu blir Assistansbolagets förlängda arm ute längs vägarna när Assistansbolagets kunder är i behov av väghjälp. Genom att erbjuda moderna vägassistansförsäkringar har Assistansbolaget på oerhört kort tid blivit en aktör att räkna med på den svenska marknaden. För Viking är det här samarbetet också ett viktigt steg i vår strategi om att vara den ledande affärspartnern gällande innovativa väghjälpstjänster, säger Mårten Rosman, VD, Viking Sverige.

Det nya samarbetet påverkar inte hur Assistansbolagets kunder tecknar sin vägassistans. Assistansbolagets kunder ringer fortsättningsvis också Assistansbolagets Räddningscentral på telefonnummer +46 42 324 324 eller använder Assistansbolagets app för iOS eller Android vid behov av hjälp oavsett var i Europa man befinner sig. 

Mer information

Lukas Fryklund, VD, Assistansbolaget Försäkring Sverige AB, +46 70 950 62 16

Mårten Rosman, VD, Viking Sverige AB, +46 76 188 02 58


Assistansbolaget är en vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Vår räddningscentral har mer än 50 års erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistanskoordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa du befinner dig.

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70