Gå direkt till innehåll
Till vänster Lukas Fryklund, till höger Henrik Lif
Till vänster Lukas Fryklund, till höger Henrik Lif

Pressmeddelande -

Stirling Square Capital Partners förvärvar Assistansbolaget

Det pan-europeiska riskkapitalbolaget Stirling Square Capital Partners (”Stirling Square”) är ny majoritetsägare i Assistansbolaget Försäkring Sverige AB från och med den 21 april 2020. Tillsammans ska bolaget vidareutvecklas med fokus på hög tillväxt genom såväl organisk tillväxt som via förvärv.

Assistansbolaget grundades 2015 och är idag marknadsledande inom vägassistansförsäkringar och bolaget har över 350 000 kunder med säte i Helsingborg. Den 21 april blev Stirling Square ny majoritetsägare i Assistansbolaget, och tillsammans skall man nu ytterligare accelerera tillväxten.

- Vi har varit uppvaktade av många olika aktörer men har jobbat hårt på att finna rätt partner för att säkerställa Assistansbolagets fortsatta resa. Vi har sökt en partner som delar vårt synsätt på utveckling och digitalisering och som kan bidra med både kompetens och kapital för nästa fas i bolagets historia. Allt detta fann vi i Stirling Square säger Lukas Fryklund vd Assistansbolaget.

Carl Hegelund fortsätter sitt arbete i styrelsen men lämnar över ordförandeklubban till Henrik Lif som tillträder som ny styrelseordförande – Lukas Fryklund fortsätter oförändrat sitt arbete som VD och koncernchef.

- Assistansbolaget har skapat en imponerande marknadsposition, en modern och digitaliserad affärsmodell med stor potential. Vi ser mycket fram emot att vara med och vidareutveckla bolaget till nästa nivå. Assistansbolaget står inför en mycket spännande framtid både vad gäller utveckling och expansion, säger Henrik Lif, partner på Stirling Square. 

Relaterade länkar

Kategorier


Om Assistansbolaget
Assistansbolaget grundades 2015 och är idag en av nordens största vägassistansoperatör med över 350 000 kunder. Bolaget förmedlar personbundna vägassistansförsäkringar för olika fordonstyper. Huvudkontoret ligger i Helsingborg och har ca 40 medarbetare.

Läs mer här: https://assistansbolaget.nu/

Om Stirling Square Capital Partners
Stirling Square Capital Partners grundades 2002 och är ett pan-europeiskt riskkapitalbolag som investerar i mellanstora bolag med ett värde från 50 miljoner euro och upp till 500 miljoner euro. Här arbetar ett dedikerat, motiverat och erfaret team för att leverera en paneuropeisk strategi. Stirling representerar 12 nationaliteter och 12 språk vilket är avgörande för att genomföra effektiva inköp och hantering av komplexa transaktioner på alla viktiga europeiska marknader.

Läs mer här: https://www.stirlingsquare.com/

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70