Gå direkt till innehåll
Stine Bosse
Stine Bosse

Pressmeddelande -

Försäkringsproffs tar plats i Assistansbolagets styrelse

Assistansbolaget har på 3,5 år blivit marknadsledande i Sverige. När man tar nästa steg i sin internationella satsning stärker man styrelsen med Stine Bosse, som blivit utsedd till en av världens mest inflytelserika affärskvinnor. 

Assistansbolaget säljer vägassistansförsäkringar och har på 3,5 år blivit marknadsledande i Sverige. För att stärka bolaget väljer man nu att ta in danska affärskvinnan Stine Bosse i styrelsen. Hon har bland annat varit koncernchef för försäkringsjätten Tryg och har varit med på Financial Times topplista över världens mest inflytelserika affärskvinnor. 

- Vi är väldigt glada över att Stine Bosse tar plats i Assistansbolagets styrelse. Hon har en gedigen kunskap om såväl försäkringsmarknaden på global nivå och bred kompetens avseende förvärv och expansion. Dessutom besitter hon ett stort nätverk som kommer vara helt rätt för Assistansbolaget, säger Lukas Fryklund, vd på Assistansbolaget. 

Assistansbolaget har expanderat till Norge, men har siktet inställt på fler marknader. Under de kommande två åren räknar bolaget med att man kan erbjuda sina tjänster i ytterligare två till tre länder. 

- Assistansbolaget har gjort en väldigt spännande resa på kort tid och lyckats ta en marknadsledande position. ”Jag ser framemot att bidra med min kunskap och erfarenhet på den nordiska och globala arenan i Assistansbolagets internationalisering, säger Stine Bosse”. 

Assistansbolagets styrelse består idag av Carl Hegelund, styrelseordförande, Michael Karlsson, Lennart Holm, Lukas Fryklund och sedan den 18 oktober även Stine Bosse. 

Stine Bosse 
Stine arbetade som koncernchef för försäkringsjätten Tryg mellan 2003 och 2011 och har en bakgrund som tidigare styrelseordförande för The Royal Danish Theater, Flügger, The Danish Insurance Association och som styrelseledamot I Nordea Bank, Aker ASA, Grundfos och TDC. År 2010 blev Stine utnämnd till Advocate for the Millennium Development Goals av FNs generalsekreterare Ban Ki-moon. Stine har de senaste åren arbetat heltid som styrelseproffs, hennes nuvarande engagemang är i styrelserna för följande bolag: TELE Greenland, Allianz Group, Germany och som ordförande för BankNordik Group. Stine arbetar idag uteslutande som styrelseproffs. 

Ämnen

Kategorier


Om Assistansbolaget
Assistansbolaget är en vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Vi hjälper våra kunder dygnet runt i alla Europeiska länder som är anslutna till det så kallade gröna-kort systemet, och vid färd mellan dessa länder. Vår räddningscentral har mer än 50 års erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistanskoordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa du befinner dig. I 9 fall av 10 är vi på plats inom en timme

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70