Gå direkt till innehåll
NY STYRELSEORDFÖRANDE

Nyhet -

NY STYRELSEORDFÖRANDE

Entreprenören Carl Hegelund går in som styrelseordförande i det expansiva Helsingborgsbolaget Assistansbolaget och övriga bolag inom Preventic Group. Assistansbolaget är en modern vägassistansoperatör som med sitt kundfokus förnyat branschen. Bolaget tecknade sina första kunder i januari 2015 – tolv månader senare har Assistansbolaget nästan 100 000 kunder och man räknar med att fördubbla dessa siffror redan 2016. Med fortsatt fokus på kraftig expansion går Carl Hegelund in som styrelseordförande. Med en gedigen erfarenhet som entreprenör har Carl Hegelund prisats för sina affärsidéer och sitt ledarskap.

Med stor framgång har han etablerat och grundat flera bolag, däribland säkerhetsföretaget Smart Safety. Han har utnämnts till ”Årets företagare Helsingborg” och ”Entrepreneur of the Year Syd”. Nu tar Carl Hegelund klivet in i Preventic Group.

”Jag vill bidra med mina erfarenheter som entreprenör och mina kunskaper inom företagsutveckling. Med nyfikenhet och driv intresserar jag mig för nya innovativa lösningar. Preventic Group och Assistansbolaget har en spännande framtid för sig med utveckling, expansion och lansering av nya tjänster under 2016”, säger Carl Hegelund.

Den snabba utvecklingen har inneburit en intensiv nyrekrytering. För 2016 har Assistansbolaget långtgående planer på en internationell expansion med etableringar i Norge och Danmark som ett första steg.

”Vi kommer att fortsätta att ligga i framkant av den digitala utvecklingen med målsättning att erbjuda fler moderna och användarvänliga tjänster för att underlätta människors vardag. Behovet av fler unga talanger är stort och vi kommer att anställa ytterligare.

Vi växer kraftigt och produktutvecklar oavbrutet. Det känns väldigt tryggt att ha med en erfaren och erkänd entreprenör som Carl Hegelund på vår fortsatta resa”, kommenterar Lukas Fryklund, VD för Preventic Group med dotterbolag.

Carl Hegelund sammanfattar:

”Hela Preventic Group är en spännande och modern tillväxtkoncern med unga duktiga entreprenörer. Jag känner starkt för våra produkter och företagsgruppens ambitiösa utvecklingsplaner. Jag vill göra skillnad och dela med mig av mina erfarenheter vilket jag känner att jag att kan göra här.”

Preventic Group utvecklar nya koncept som kommer att lanseras under 2016.

Assistansbolaget är en modern vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Vi hjälper kunder dygnet runt i alla Europeiska länder som är anslutna till det så kallade gröna-kort systemet.

Vår räddningscentral har stor erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistanskoordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om, för att garantera våra kunder snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa de befinner dig. I 9 fall av 10 är vi på plats inom en timme.

Läs mer:
http://assistansbolaget.nu/
Se Assistansbolagets företagsvideo:
http://assistansbolaget.nu/om-oss/

För mer information om Preventic Group, Assistansbolaget och Presskontakt
Lukas Fryklund, VD, +46 70 950 62 16
lukas.fryklund@preventic.se
Carl Hegelund, Styrelseordförande +46 70 566 66 61
carl.hegelund@preventic.se


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl Hegelund är en erfaren entreprenör från Helsingborg som har kombinerat sitt engagemang i unga tillväxtföretag med ett aktivt engagemang inom svensk idrott. Hegelund har bland annat varit ordförande för Vasatorps Golfklubb där han i samband med att han avslutade alla sina uppdrag 2015 lämnade efter sig en golfbana (”TC”) som utsågs till Sveriges bästa. Enligt Hegelund har elitidrott och ungt entreprenörskap mycket gemensamt, vilket han personligen tilltalas av.

Ämnen

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70