Gå direkt till innehåll
Assistansbolaget stödjer SOS Barnbyars projekt Baby Moto
Assistansbolaget stödjer SOS Barnbyars projekt Baby Moto

Nyhet -

Assistansbolaget stödjer SOS Barnbyars motorcykelprojekt Baby Moto

Snabb hjälp som når fram på svårtillgängliga platser i form av utbildad personal på motorcyklar. Så accelererar Assistansbolaget sitt samarbete med SOS Barnbyar. Målet är att erbjuda trygghet för mammor i utsatthet och läkarhjälp under graviditet samt verktyg till ekonomisk egenmakt.

Assistansbolaget och SOS Barnbyar har haft ett samarbete under flera års tid. Nu under 2022 accelererar Assistansbolaget sitt engagemang och öronmärker pengarna till SOS Barnbyars projekt Baby Moto.

Baby Moto är ett projekt som med hjälp av utbildad personal på motorcyklar kan rycka ut och ge vård på platser som är svårtillgängliga, och erbjuda mammor i utsatthet, utbildning och stöd för att klara sig långsiktigt under och efter graviditeten. Genom att ge kvinnor och barn bättre förutsättningar så stärker man också deras roller i samhället och påverkar den sociala hållbarheten långsiktigt.

Lukas Fryklund, VD på Assistansbolaget är mycket stolt över att Assistansbolaget stödjer Baby Moto. Vi älskar att hjälpa människor. Det vi gör här i Sverige speglar till stor del hur Baby Moto arbetar. Inom vår bransch är vi unika med ett bärgningsnätverk som inkluderar servicemotorcyklar. Vilket gör att vi kan hjälpa våra kunder både snabbt, smidigt och klimatsmart.

Oavsett om det är en barnmorska på en motorcykel i Togo eller en av våra motorcykelförare i Sverige arbetar vi med samma vision – snabb hjälp som når fram. Med största fokus att ge våra kunder hjälp i utsatta situationer. Vi tar först hand om kunden och dess medpassagerare. När de känner sig trygga – då tar vi hand om fordonet.

På liknande sätt arbetar Baby Moto. Vetskapen att en barnmorska är på väg med sin motorcykel för att hjälpa den blivande mamman inbringar en stor trygghet. Vi engageras av företag och organisationer som arbetar på liknande sätt som vi. Därför har vi valt att stödja Baby Moto med förhoppning att projektet kan växa och att fler kan få snabb och rätt hjälp när det behövs som mest. Både på vägarna i Sverige och för blivande mammor i Togo. Men vi gör det tillsammans med våra kunder. För varje familjemedlem som man lägger till i sin vägassistansförsäkring skänker vi pengar till SOS Barnbyar. Tillsammans gör vi skillnad, berättar Lukas.

En av kvinnorna som får stöd genom Baby Moto är Afi, 34 år. Covid 19-pandemin hade drabbat familjen hårt ekonomiskt. Två av familjens sex barn fick stanna hemma för att de inte hade råd att betala avgiften. När Afi dessutom visade sig vara gravid så var det svårt att se någon lösning på situationen. Men när hon skrevs in i Baby Moto-projektet tog allt en ny vändning. Afi fick hälsokontroller, recept på mediciner och slutligen föda sitt barn i lugn och ro. Dessutom fick Afi verktyg för att främja familjens ekonomiska egenmakt.

– I början av läsåret lyckades jag få in alla mina barn i skolan igen. Och jag hoppas att jag snart kan öppna min frisersalong igen, berättar Afi.

Projektet har gjort stor skillnad.
Sedan starten har antalet förlossningar med närvaro av utbildad personal fördubblats i landet. Oönskade graviditeter hos flickor i skolåldern har minskat med två tredjedelar och rådgivning före och efter förlossning för blivande och nya mammor har ökat med mer än 700%. Genom både gynekologisk och pediatrisk vård erbjuder Baby Moto det stöd som krävs för att lugna blivande mammor.

Med partners som Assistansbolaget kan vi
fortsätta påverka utvecklingen i samhällen runt om i världen. Vi är glada och stolta över att få arbeta tillsammans med företag som genom sitt engagemang är med och gör skillnad, på riktigt, säger Caroline Kallenberg, ansvarig hos SOS Barnbyar för samarbetet med Assistansbolaget.

Med över 350 000 kunder i Sverige är det viktigt för oss att ta vårt samhällsansvar. Samtidigt som vi bidrar med trygghet längs vägen, vill vi även bidra till en bättre värld. Därför stödjer vi SOS Barnbyars långsiktiga arbete till att fler barn får möjlighet att växa upp i en trygg och kärleksfull miljö berättar Lukas.

Vi hoppas att ni följer med oss på vägen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Lukas Fryklund

Lukas Fryklund

Presskontakt VD 070-9506216
Martin Jeppsson

Martin Jeppsson

Presskontakt Kommersiell chef 070 462 69 70